Friday, February 1, 2008
Kek Marble Susu
Tak rugi memcuba kek ni..patutlah feedback dari yang mencuba kata sedap,cukup gebu dan lemak manisnya..
KEK MARBLE SUSU-resipi
Sumber : Chef Norzailina Nordin
Code:
Bahan:
250g mentega
230g gula kastor++++gula halus
2 sudu kecil ovalet
4 biji telur
270g tepung superfine+++++tepung gandum jer
1 sudu kecil serbuk penaik+++++ayak dengan tepung.
60g susu pekat manis
2 sudu besar serbuk koko
2 sudu besar susu segar atau susu cair (Mama gunakan susu segar)++susu segar
1 sudu kecil pes coklat atau coklat emulco (I used chocolate emulco)++++tkder
Kaedah penyediaan :
Pukul 3 bahan pertama hingga gebu dan kembang. Masukkan sebiji demi sebiji telur, pukul hingga naik. Masukkan bahan ayak, kacau rata. Bubuh susu, gaul sebati. Bahagikan 2. Masukkan serbuk koko, susu segar dan pes coklat ke dalam satu bahagian. Bubuh 1/2 senduk adunan biasa ke dalam tin 22cm yang dilengser dan dialas dengan kertas kalis minyak. Ratakan pula 1/2 senduk adunan berkoko. Ulangi hingga habis. Goyangkan tin supaya adunan menjadi rata. Bakar pada 180 C selama 40 - 45 minit atau hingga masak.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment